Waarom voor WordPress kiezen

WordPress is een van de meest gebruikte platformen als het gaat om websites bouwen. Via WordPress kun je eenvoudig een website aanmaken en beheren. De software is miljoenen keer gedownload mede doordat het zo eenvoudig te gebruiken is. In dit artikel sommen we de voordelen voor je op. Lees verder en ontdek of WordPress iets voor je is.

WordPress is een open software

Het grote voordeel van WordPress is dat het een open software is. Dit betekent dat ontwikkelaars een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van extensies en plugins. Hierdoor is het aantal mogelijkheden in de afgelopen jaren flink uitgebreid. Wil je bijvoorbeeld een tabel op de website waarin je verschillende producten of diensten op basis van prijs vergelijkt? Dan kun je hier een plugin voor downloaden waarmee je de mogelijkheid hebt om dit te doen. Er worden zowel betaalde als gratis templates aangeboden waar je gebruik van kunt maken.

 

De mogelijkheden voor WordPress gebruikers zijn groot. Dit komt omdat WordPress vaak gedownload is en gebruikt wordt. Zo is het voor ontwikkelaars interessant om nieuwe plugins of templates voor het platform te ontwikkelen. Daarnaast kun je met WordPress ook eenvoudig een webwinkel bouwen. Hiervoor maak je gebruik van WooCommerce. Het voordeel van WooCommerce is dat je nog steeds gebruik kunt maken van de WordPress interface, dat erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk werkt. Daarnaast kun je de mogelijkheden van WooCommerce met betaalde en gratis plugins uitbreiden.

 

Wil je graag beginnen met het bouwen van een website of een webwinkel, maar heb je geen flauw idee hoe je moet beginnen? Lees dan deze WordPress handleiding.

Eenvoudig een blog plaatsen

WordPress is begonnen om het bouwen van een blog eenvoudiger te maken. Zo kun je eenvoudig een blogpost maken, foto’s toevoegen en deze online plaatsen. Ook is het zeer eenvoudig in vergelijking met andere software om een een blogpost aan te passen. Dit maakt het eenvoudig om content te creëren. WordPress heeft zoveel gebruikers dat het voor ontwikkelaars ook interessant is om nieuwe plugins te ontwikkelen. Zo wordt het aantal mogelijkheden voor het posten van een blogartikel nog groter.

 

Daarnaast is WordPress gratis en heb je ontzettend veel keuze als het gaat om templates. Ook bij templates kun je voor gratis of betaalde templates kiezen. De gratis versies zien er op zich prima uit, maar als je iets professionals wilt is het wellicht een beter idee om voor een betaalde versie te kiezen. Vaak kun je al een template kopen voor ongeveer 60 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *